zaterdag 23 oktober 2010

Wortel-pompoensoep

Ingrediƫnten
Voor 1,5 l soep: 500 g vruchtvlees van een pompoen, 500 g wortelen, 1 ui, 2 aardappelen, 1 l magere runderbouillon (2 blokjes + water), 5 jeneverbessen, peper, zout, enkele takjes verse koriander.

Bereiding
Verwijder de pitjes van het pompoenvlees en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schraap de wortelen schoon en snijd ze fijn. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stamp de jeneverbessen fijn.
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de groenten, de aardappelen en de jeneverbessen toe en laat 40 minuten zachtjes koken.
Mix alles tot een dikke soep. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdeel de soep over de borden, schep op elk een lepeltje creme fraiche en bestrooi met wat gehakte koriander.Proef ze en breng ze op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en bestrooi ze met verse korianderblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten