zondag 23 januari 2011

errorcode = -4 op DSi bij laden van een nieuw spel

Na lang puzzelen heb ik uit gevonden wat je moet doen om de foutmelding

rom loading failed errorcode = -4

weg te krijgen op de DS en DSI

Ga naar:
http://www.r4wood.com/pages/TTi-DSTT-Kernel.html

download de laatste versie en zet over in het TTmenu

R4 wood betekend niet dat de volgende software alleen voor R4 kaartjes is maar het werkt ook prima voor TTDS / DSTT  kaartjes.

errorcode = -4

http://www.r4wood.com/pages/TTi-DSTT-Kernel.html

donderdag 6 januari 2011

is mozart een rozenkruizer ?



Mozart was lid van “Zur Wohltätigkeit”/Zum Wahren Eintracht” ,Op 14 December 1784 werd hij ingewijd, op 7 Januari 1785 reeds bevorderd tot gezel en op 13 Januari verheven tot Meester. 


Mozart was lid van de vrijmetselaars loge "Zur Gekrönter Hoffnung”. Er waren veel Rozenkruisers onder haar leden en die hadden een grote invloed op de gang van zaken. Zo beschikte deze loge over een eigen alchemistisch laboratorium.


http://www.internetloge.de/zaujpg/zaudia81.htm

JUBILEUM VAN HET ASPIRIN Wat heeft de spiraea daarmee te maken ?


De geschiedenis van het Asplrln heeft verscheidene hoofdstukker., beter gezegd: zlj bestaat uit twee deden, of nog Juister, de geschle- denls van het Aspirin heeft een voorgeschiedenis, waarin de wilgebast een belangrijke rol speelt, een middel, dat reeds eeuwen lang tegen van koorts vergezelde ziek» ten werd gebruikt.
Leroux zonderde in 1823 uit wllgebast een stof af, dle hU SaU» dn noemde (wilgsalix.. Ult het Salicln werd dan in 1838 het sall» cylzuur ontwikkeld, waarvan de Duitsche scheikundige Xolbe in 1853 de Juiste scheikundige formule vond. Dit salicylzuur werd voor de eerste maal juist honderd Jaar geleden ln de bloemen van een splraea aangetoond.
Hoewel deze onderzoekingen en de ontwikkeling van bepaalde re» sultaten zich over grootere tijdperken uitstrekten en hoewel deze onderzoekingen met wisselende Intensiteit en onafhankelijk van elkaar werden verricht, bleef de belangstelling voor het werkzame bestanddeel, dat men aanvankelijk ln den wilgenbast ontdekt had, levendig. Twintig Jaar na de ontdekking van de formule van het salicylzuur werd een methode voor bereiding op grooter schaal ontdekt, die ten «lotte den weg et» fende neer het geneesmiddel. Ter» loops zij opgemerkt, dat salioylzuur veel al» ontsmettingsmiddel werd gebezigd en dat dlt nog heden ten dage al» conserveermiddel voor Jam en limonade veel gebruikt wordt. Essentieel wa» evenwd de vaststelling van het feit, dat de vroeger ln den wilgebaat geprezen werking blj het «alieylzuur kon worden teruggevonden. Maar de min of meer onaangename bU» werkingen van dit geneesmiddel vormden voor de scheikundigen de aanleiding, in tal van proefnemingen te zoeken naar een vorm, waaraan deze bijwerkingen ont» braken.
Een scheikundige, wiens vader aan gewrichtsrheumatlek leed en die dus behalve een wetenschappelijk nog een persoonlijk belang bU deze proeven had, overhandigde aan een pharmacoloog voor nader onderzoek naast andere sallcylzuurderlvaten in 1899 ook het Aspirin.
Na uitvoerige, vergelijkende on» derzoekingen werd het Aspirin voor therapeutische toepassing zeer warm aanbevolen, nadat door de bereiding In zuiveren toestand van dit geneesmiddel aan de daartoe te stellen voorwaarde was voldaan. De naam Aspirin — aldus lauden wU bU gelegenheid van ,Un ver» jaardag nog eens willen herhalen •— Is van een plant, de Splraea Vlmarl», afgeleid. In de «ether!-«he olle, uit die plant bereid, had men In 1839 voor de eerste maal een zuur gevonden, dat later Identiek met salicylzuur bleek. De „A" van den naam Is van het woord ,/>cetyl" afkomstig. Zoo ontstond een begrip, dat ln 1899 snel de ge» heele wereld veroverde, dus 40 Jaar geleden.
En 100 Jaar geleden werd onaf» hankelijk van de latere proefnemingen het saileylzuur voor de eerste maal gevonden, zonder dat het toen als zoodanig bekend werd. Uit deze kleine cultuurhistorische notitie over een geneesmiddel blijkt, dat niets spontaan den mensch bewust wordt, maar het meeste heel geleidelijk, bij wijze van spreken langs een omweg, tot ontdekking komt.
Een tablet verjaart het ls 40 Jaar geworden. Een eeuw geleden werd, zonder dat men het ver» moedde, zljn oorsprong ontdekt. Het leek ons Interessant, om bij dit eigenaardig Jubileum 'n oogenblik stil te staan.

maandag 3 januari 2011

muziek geschiedenis

(1548-1620), Simon Stevin, wiskundige gelijkzwevende tonen


(1685-1750), Bach 
(1685-1759), Handel 
(1721-1783),Johann Phillip Kirnberger, muziek theoreticus,  Kirnberger termperatuur, leerling van Bach
(1683-1764), Rameau 
(1732-1809), Haydn 
(1756-1791), Mozart 


(1751-1812) Johann Joseph Schikaneder/Schikaneders loge broeder van Mozart





(1707-1783), Euler 

(
1731, his Tentamen novae theoriae musicae ex certissimis harmoniae principiis dilucide expositae ;A attempt at a new theory of music, exposed in all clearness according to the most well-founded principles 


1739 Euler is already known as a mathematician and is in St Petersburg

Simon Stevin (Brugge, 1548 – Den Haag of Leiden, 1620) was een Vlaams toegepast natuurkundige, wiskundige en ingenieur.

zondag 2 januari 2011

stemmen

Stemmen
Bij het uitzoeken hoe stemmen echt in elkaar zit merkte ik dat bij stemmen een heleboel komt kijken

Ik dacht dat stemmen dat stemmen simpel was.:

  1. Je zoek de a op 440 Htz
  2. Je zoekt de octaven van A op.
  3. Je zoekt de kwint van A op 
  4. Herhaal stap 2 en 3


Blijkbaar worstelde Bach en Beethoven ook met deze problemen.
Johann Philip Kirnberger, een leerling van Bach worstelde verder met het probleem.
Princes Amalia van Pruisen weer een leerling van Kimberger hakte de knoop door. Zij stelde dat de gelijkzwevende  stemming die door de wiskundige Stevin Stevens werd bedacht.



gelijkzwevende stemming: De afstanden tussen de noten zijn evenredig 
temperatuur: Stemmingssysteem






link
http://home.scarlet.be/johan.broekaert3/Welltempered_3_5_all_figures.pdf
http://www.huygens-fokker.org/microtonaliteit/temperatuur.html
http://sonic-arts.org/monzo/euler/euler-en.htm
http://retecool.com/post/stemmen-stemmen-en-stemmen

muziek,verhoudingen en harmonie


In de Griekse oudheid en de middeleeuwen werd muziek gezien als een kunde, kunst en als een  wetenschap die onder andere de getallenleer bestudeerde. De Griekse term ‘μουσικη’  is een verzamelterm voor alles waartoe de mens in staat was om de ultieme waarheid en schoonheid te vinden. Het zocht naar metafysische aspecten van de wereld en naar hoe de wereld en de mens werkte. De filosofische theorieën hierachter berustten vooral op het kernwoord Harmonie. Daaronder verstond men het principe waarbij eenheid en veelheid, begrensdheid en onbegrensdheid samenvallen in muzikale proporties. Harmonie was de samenklank waarbij de elementen in evenwicht waren.

Een octaaf heeft de verhouding 1:2, een kwint 2:3 en een kwart 3:4. Deze verhoudingen van eenvoudige getallen leverden de mooiste goed samenklinkende harmonieën op. Naarmate de verhoudingen complexer worden (bv. 7:8), werd de dissonantie steeds erger. De getallen 1,2,3 en 4 waren dus bijzondere getallen. Door deze getallen – de zogenaamde ‘tetraktys’ – kon volgens Pythagoras niet alleen de muziek, maar de hele wereld beschreven worden.



kwint 2:3

kwart 3:4
octaaf 1:2


7:8

In de 17e en 18e eeuw speelden de getallen ook een belangrijke rol in de muziek. De zin “Alles hebt gij naar maat, getal en gewicht geordend” uit het apocriefe boek ‘De Wijsheden van Salomo’ werd in de muziekboeken van die tijd veel geciteerd. Ook toen maakte men muziek aan de hand van een patroon van getallen, precies zoals God de aarde had geschapen.