woensdag 1 december 2010

Top 20 van meest gelezen twitteraars onder 2de kamerleden

In mijn twitter onderzoek eens even gekeken wat de gemiddelde 2 de kamereden zoal gedurende de dag lezen. Ik heb 50 twitter adressen van kamerleden gevonden en hieronder staat de top 20 van de meest gelezen twitteraars onder kamerleden.

--------------------- top 20 ----------------------------------

DominiqueHeyde: 20
fritswester: 18
FemkeHalsema: 18
mariettehamer: 17
KGFerrier: 16
JCdeJager: 16
adkoppejan: 15
MaximeVerhagen: 15
MinPres: 15
JaapJansen: 14
2eKamertweets: 14
Borisham: 14
APechtold: 14
inekevangent: 14
geertwilderspvv: 14
Petermiddendorp: 14
JeanineHennis: 14
mauricedehond: 13
lucasbenschop: 13
HalbeZijlstra: 13



Trendsmap 

Een leuke site waar je de twitter woorden van het moment zien zie je in de trendmap.
Vandaag de tweede koudste dag sinds jaren zie je de volgende twitterwoorden

kou, sneewt, uggs, genoegisgenoeg, sinterklaas, vertraging, ns, handschoenen, jas, toets, wiskunde

Speciale tekens
@: In tweets van anderen zie je soms een @-teken staan. Dit zijn Twitter-berichten gericht aan een specifieke gebruiker. Wanneer je bijvoorbeeld in een tweet @john1982 ziet staan, dan is deze boodschap specifiek gericht aan de gebruiker john1982. Iedereen kan deze tweet lezen, maar ze is bedoeld voor john. Berichten die op deze manier aan je gericht zijn vind je op de Twitter startpagina terug wanneer je op @profielnaam klikt, rechts, onder "home".
#: In Twitter-boodschappen zie je ook soms een #-teken staan. Dit is de zogenaamde hashtag. Een hashtag kan je gebruiken om een bepaald onderwerp aan te duiden waarover je iets zegt. Wanneer je bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseert (bijvoorbeeld met de naam SEO2222) en daarover Twittert, kan je in je bericht #SEO2222 opnemen. Mensen die reageren op je boodschappen zullen vervolgens ook die hashtag gaan gebruiken. Wanneer je in de Twitter-search vervolgens #SEO2222 ingeeft, krijg je alle berichten over dit onderwerp te zien.
RT: Soms zie je in Tweets RT staan. RT staat voor ReTweet. Het is eigenlijk hetzelfde als het forwarden van een e-mail: wanneer je iets leuk leest op twitter, kan je dit bericht doorgeven aan wie jou volgt. Om duidelijk te maken dat je het niet zelf geschreven hebt zet je er RT voor. Na RT zet je dan de Twitteraar van wie je de boodschap doorstuurt, bijvoorbeeld @john1982.
Wanneer je een website-adres in je tweet plaatst, zou deze erg veel kostbare tweet-tekenruimte kunnen innemen. Links naar websites worden daarom automatisch afgekort.


links
Overzicht met twitter woorden die op het moment hot zijn : http://trendsmap.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten