zondag 6 december 2009

Op naar de google top

Ik heb een mooie website gemaakt maar hoe kom ik in de top 10 van Google. Ik weet dat de surfende mensen niet verder komen dan de 2 de pagina van google dus een lezer op zoek is naar mijn website zou ik ook graag willen dat ze me vinden. Titel Zet hier in de titel van de website maar ook zoek woorden waarop lezers op zoek zijn. De naam van de website zegt lezers in eerste instantie vaak niet veel. Met een paar woorden uitleg kom je al een heel eind. WebOpties weergeven... Resultaten 1 - 1 van 1 van www.i-saac.nl. (0,11 seconden) Zoekresultaten i-saac I-saac. www.i-saac.nl/ - META keywords: Verzin goede trefwoorden voor je website. Kijk ook eens bij de concurent.Zet niet meer dan 15 woorden in de meta tags anders worden ze afgekapt. Description: Verzin een korte leesbare samenvatting van de website. Probeer in de tekst ook tref woorden in te verwerken. Aanmelden bij zoekmachines: Maak een mooie standaard beschrijving en Meld je aan bij de volgende zoekmachines:Google, Yahoo, AltaVista, Ask, Cuil en AlltheWeb. Deze wisselen samen gegevens uit. Verder LinkedIn, Xing, Ning, Hyves, Twitter Youtube en Facebook,. Allereerst aanmelden bij google https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl En dan wachten tot de site word geindexeerd. yahoo Alleen engelstalig AltaVista gaat via Yahoo bing http://www.bing.com/docs/submit.aspx Analyse van de concurent Kijk naar links die hoog scoren en die een soort gelijke website hebben. Kijk naar het aantal pagina's wat ze hebben. Zoek naar het aantal backlinks: Dit zijn de links die rechtsteeks verwijzen naar de pagina site:dataweg.nl allinanchor: keywoord site:www.sitenaam.nl

www.dataweg.nl

Vorige week iets fout gedaan met mijn SD kaartje al mijn bestanden verloren, alle foto's weg. Goedkoop en mijn bestanden waren binnen 2 dagen terug www. dataweg.nl

vrijdag 30 oktober 2009

iphone itouch

errorconsole.log('Something'); console.error('Oops'); console.warning('Beware!'); linkshttp://articles.sitepoint.com/article/iphone-development-12-tips/1

maandag 26 oktober 2009

nieuwe regel in dos of unix

Nieuwe regel enter is verschillend in UNIX of DOS unix: /n 0x0d dos: /n/m 0x0d0a dos document in unix geeft ^M aan het einde van de regel Emacs Emacs herkend of het een unix of dos document is en zet het document in (DOS) mode verwijderen Edit -> Find ->Find dos mode -> unix mode M-x set-buffer-file-coding-system RET and choose `undecided-unix'

vrijdag 23 oktober 2009

loadString

list.txt: a 1 b 2 c 3 String lines[] = loadStrings("list.txt"); println("there are " + lines.length + " lines"); for (int i=0; i < lines.length; i++) { String aap[] = split(lines[i]," "); String tekst = aap[0]; int aantal = int(aap[1]); println(tekst); println(aantal); }

dinsdag 15 september 2009

Een wii wat kun je er nog meer mee?

over: wii,wad, channel,IOS, wad manager, homebrew, backup dol en elf files channels

Leuk zo'n wii voor de kinderen maar zou je er nog meer mee kunnen. Soms gaat het voor mij ook te snel. Als je op internet gaat surfen vliegen de termen om je oren: wad wadmanager, softmoden, wiikey, twilight hack. Als je gaat googlen kom je op een artikel dat al weer verouderd is. Ik ga het dus maar eens uit zoeken en probeer hier onder uit te leggen wat er kan en hoe het moet met een wii.

Alleereerst de wii. Tot voor kort voor mij alleen een apparaat waar je een CD met een spelletje in kan stoppen. Maar er blijken ook nog 2 USB ingangen aan de achter kant te zitten en onder het klepje aan de voorkant een ingang voor een SD kaart. Ook vond ik het jammer dat je geen DVD met films er in de wii kan stoppen eigenlijk wil je toch maar een apparaat en die oude DVD speler zou wel weg mogen. En zou het ook niet vreselijk handig zijn als je een nieuw spelletje meteen kan backupen naar de harde schijf en dat je daarna van al die vervelende rondslingerde DVD's af was.

Kort samenvattend: De wii kan zijn data zit op:
DVD's: spelletjes en op gemodificeerde wii's film en backup's van spelletjes.
SD: Wordt vooral gebruikt om interne wii software te veranderen.
USB: Drive / of USB stik kan gebruikt worden om spelletjes op te backuppen
NAND: Dit is het interne geheugen van de WII deze wordt gebruikt om de voorgang van de spelletjes te bewaren en je mii poppetjes.

WII channels
Start je de wii op dan zie je alle maal vierkante schermpjes. Het aantal doet vermoeden dat er nog een heleboel bij moeten komen maar bij mij waren er voor kort maar 3 gevuld. Dit zijn de zo genaamde wii channels. Je krijgt er meer als je op internet gaat. Dan krijg je een new's channel , het weer, een wii shop en zovoort.

wii - internet
Zorg wat je een wifi netwerk in huis heb.
Druk op de ronde Wii knop onderaan. Klik op Wii-instellingen. Merk op dat bovenaanrechts software versie staat van de wii bij mij is dit Ver.3.3E. Ga naar het 2de scherm "Wii-instellingen 2. Klik op Internet. Bij "Systeem informatie" kun je het MAC adres van de Wii vinden. Bij "Verbindingen" kun je je internet instellen.

Channel
Een Channel is een van de windowtje die je ziet als je de wii op start. Dit kan je DVD emt spelletje zijn, het nieuws channel, maar ook andere.
Er zijn ook tooltjes in omloop om eigen channels te maken.

Homebrewchannel (HBC)
Het is mogelijk om een speciaal channel toetevoegen nl het homebrewchannel. Door dit channel te installeren kun je een heleboel gratis software downloaden of natuurlijk je eigen programmas gaan schrijven. Er zijn twee methoders softwarematig of hardware matig. Vroeger was dit alleen mogelijk door in het Spel Twilight een hack toe te passen. Tegen woordig kan je software op een SD kaart zetten en het installeren. Kijk hieronder voor meer informatie.

hardware matig
Er is een helelijst met chips waarmee je de wii hardware matig kunt verbouwen.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wii_drivechips

Homebrew channel installeren.
Kijk voor een goede en recente beschrijving op:
http://bootmii.org/download/
http://www.wiibrew.org/wiki/Homebrew_setup

Neem een SD card. formateer deze.
Download aad1f_v108.zipen unzip de inhoud op de SD kaart
Download the HackMii installer. Copy boot.elf naar de SD card.
Start de Wii, Druk op (Wii), Geheugenbeheer, Kanalen, SD. Stop de kaart in de wii. It should either pop up Load boot.dol/elf?

DVDX
Software nodig om je DVDtjes ook voorandere doeleinde te kunnen gebruiken.


zelf een channel toevogen


wii *.dol file
Een wii dol file is een excecutable bestand voor de gamecube. De wii kan ook de oude spellen van de gamecube aan en leest daarom deze bestanden.
Dol staat voor Dolphine de code naam voor gamecube. Met behulp van een dol file installeer je nieuwe toepassingen op je wii.
HBC, BannerBomb, twilight hack, loadmii, preloader bannerbomb zijn exploits om dol files te kunnen lezen.


wii *.elf files
Elf zijn executable bestanden voor de wii.

wii *.wad files
Dit zijn bestanden op iets te veranderen op de wii. wad bestanden moeten worden ingelezen met de wad manager van waninkoko (huidige versie 1.5)


IOS / CIOS
Wat is een IOS en een CIOS? De IOS is een soort driver voor de wii. IOS staat voor input output system of integrated operating system. De verschillende IOSen zijn nodig voor de aansturing van de DVD speler, de verschillende poorten de wiimode, channels enz. Een wii heeft er verschillende IOSen die naast erkaar kunnen draaien, maar intern vrijwel gelijk zijn. Als er een nieuwe syteem update voor de WII komt of er is een nieuw device wat bij een spelletje komt dan is er vaak ook een nieuwe IOS nodig. IOS zijn de bestanden afkomstig van nintendo. Nintendo vindt het geen goed idee dat mensen op een backup van hun spelletje kunnen maken dus heeft dit uit de Met een Custom IOS is het mogelijk om een originele IOS aanpassen om zo meer functies toe te voegen, die niet beschikbaar zijn in de officiële IOS. CIOS staat voor custom IOS en zijn door andere partijen gemaakt. Een CIOS wordt geinstalleerd als IOS249 zodat hij niet bij een update wordt verweiderd. Als nintendo een IOS249 file op je wii vindt is je garantie verlopen.
lees meer over CIOS op: http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=128941
lijst met IOSen :http://wiibrew.org/wiki/Title_database

donderdag 27 augustus 2009

robot vis

bad over zwemmen: snelheid 1.40

maandag 20 juli 2009

viool

Maidstone movement / Maidstonemethod: 1 op de 10 kinderen op publieke scholen in Groot Britanie kregen voor de tweede wereld oorlog viool les. De viool kon voor een aantrekkelijke prijs worden aangeschaft. Er zijn er periode: 1897-1939 Murdock en Murdock & co.: Importeerde violen vanuit Duitsland Gemaakt in 1880 - 1910 3/4 I have been told by a source which I cannot reveal, but whom I have no reason to doubt, that the Pilař family of Hradec Králové, Bohemia (now Czech Republic) supplied a great number of instruments to a company in the south of England around the turn of the century. I can think of no better candidate for this English company than Murdoch and Murdoch. It is, of course, possible that their records do not go back so far (especially in light of the Russian occupation of Czechoslovakia, 1948-1989) but one never knows.

zondag 26 april 2009

broeden is begonnen

De mees zit vanaf gisteren te broeden. Wat vrijdag is gebeurt weet ik niet. Ik ga er van uit dat er toen nog een eitje is gelegd. Volgens de foto paste er ook nog precies een eitje in.

woensdag 22 april 2009

eitjes mees

Vandaag heeft de mees het 6 de eitje gelegd. Pas gistern kon ik de eitjes voor het eerst bewonderen. Daar voor zaten er zoveer veertjes voor de camera dat ik niet kon zien of er eitjes waren. De meesjes verstoppen de eitjes.

dinsdag 21 april 2009

nederlandse woorden

http://www.opentaal.org/download_spellingbestanden.php bevat 143322 nederlandse woorden

vrijdag 17 april 2009

python draaien op een web server

download de python add http://sourceforge.net/projects/xamppaddon. unpack To activate mod_Python there is a prepared conf file. Add the following line to your httpd.conf: xampp/apache/conf "Include etc/python.conf"

dinsdag 14 april 2009

donderdag 9 april 2009

extra links

als woorden enkele letters verschillen moeten ze elkaar gelinkt worden eerst => eerste muisje => muisjes boterham => boterhammen gitaar => gitaren doos => dozen

networkx

http://networkx.lanl.gov/ python module speciaal voor netwerk problemen

Met zijn 2en in het nestje

Gisteren zaten de mezen met zijn 2 en in het nestje. De ene probeer de al een paar keer naar binnen te komen. Ze leken ook te praten. Uit eindelijk kwam hij ook naar binnen en ik denk dat de mees die er al zat iets te eten kreeg.

zondag 5 april 2009

Zacht materiaal

De mees brengt nu ook zacht materiaal naar binnen. Tot nu toe was het alleen zacht mos. Gisteren zat hij op een tennis bal en was de zachte haartjes van de tennisbal aan het afpikken. Maar nog steeds geen eitjes

dinsdag 31 maart 2009

mees voorspellingen

Ingegeven is: Start nestbouw op 18-03

  Actie van pimpelmezen  datum
  Start nestbouw:   (nestbouw duurt 16 dagen)  18-03
  Datum eerste ei:   (iedere dag 1 ei, 10 dagen)  03-04
  Broeden start op:   (broedtijd is 14 dagen)  13-04
  Jongen komen uit op:   (jongen zijn 21 dagen in nestkast)  27-04
  Uitvliegdatum  18-05

mees voorspellingen

Ingegeven is: Start nestbouw op 18-03 Pimelmezen legen hun eerste ei vanaf 3 april.
Actie van pimpelmezen datum Start nestbouw: (nestbouw duurt 16 dagen) 18-03 Datum eerste ei: (iedere dag 1 ei, 10 dagen) 03-04 Broeden start op: (broedtijd is 14 dagen) 13-04 Jongen komen uit op: (jongen zijn 21 dagen in nestkast) 27-04 Uitvliegdatum 18-05

zondag 22 maart 2009

Python py3K changes

raw_input => input print => print() 2to3 -w myscript.py

fetch a page

p = MyHTMLParser() f = urllib.request.urlopen(url) s = f.read().decode("UTF-16") f.close() p.feed(s) print (p) p.close()

Search url's with python at google

def get_urls(): zoekterm = input("geef een woord: ") print ("Zoek "+zoekterm) query = urllib.parse.urlencode({'q' : zoekterm}) # nederlandse taal query ="hl=nl&"+query + "&lr=lang_nl" url = 'http://ajax.googleapis.com/ajax/services/search/web?v=1.0&%s' \ % (query) req=urllib.request.Request(url) search_results = urllib.request.urlopen(req) bstr=search_results.read() tstr = bstr.decode("UTF-8") jsonvar = json.loads(tstr) results = jsonvar['responseData']['results'] return results urls = get_urls(); for i in urls: try: print (i['title']+' : ' + i['url']) except: print ("foutje")

donderdag 19 maart 2009

Eigenschappen pimpelmees

aantal eieren: 8-14 spanwijdte: 17-20 cm gewicht: 15 gr aantal broedsels: 2-3 in nederlands: heel het jaar aantal paren: 275000-325000 eerste ei : vanaf 3 april broedduur: 13-14 dagen nestduur: 16-18 dagen vrouwtje mannetje Wij mensen zien geen verschil tussen een vrouwtje en een manntje. De vogeltjes zelf wel. Meesjes kunnen heel goed UV stralen zien, en het kopje van het mannetje straal UV- licht af. eet: insecten, spinnen, bladluizen, nectar, zaden en pinda's

Nest bouw begonnen

vanaf gisteren 18 maart zijn de pimpelmezen aan het bouwen. Iedere keer komt er een beetje meer twijgjes in het nestje. 's ochtens waren er duidelijk 2 poepjes te zien in het nestje. Even later waren die op geruimt. 's middags waren de kinderen in de tuin aan het spelen maar toch gingen ze gewoon naar binnen in het nestje.

woensdag 18 maart 2009

De power of six degrees

Heb gisteren een interessante documentere gezien. 
Alles is via 6 stappen met elkaar verbonden.
Documentaire: connected: de power of six degrees van Annamaria Talas barroso Duncan Watts (auteur van 'Six degrees: The Science of a Connected Age'). http://www.imdb.com/title/tt1310375/combined Hier kun je alle spelers vinden die aan het woord komen in de film Albert-László Barabási Mark vidal

dinsdag 17 maart 2009

De mezen zitten in de nestkast

Vandaag zag ik al een paar keer pimpel mezen vliegen. Toen ik later op de dag terug kwam keek er een pimpelmees kopje uit mijn hokje. 17 maart Met een de computer aangesloten en mijn eerste avi gemaakt. De pimpelmeesjes vliegen rond zitten in de boom te kijken naar het kastje, gaan er even in gaan weer in een andere boom in de buurt zitten enz. Aan het eind van de dag kwammen de kinderen thuis en zag ik de mezen niet meer. Maar toen het rustig was en kwammen er twee zwarte mezen aanvliegen. Uit het niks kwammen de pimpel mezen aanvliegen en er werd gebekvecht.

dinsdag 10 maart 2009

Mees nestje maken met webcam

Speciaal voor mees een mees nestje gemaakt. Uit de tuin wat oude planken gehaald die afkomstig waren van een pallet. De planken waren 14 cm breed en 18 mm dik. Dit lijkt wel een standaard maat. Boven in het kast heb ik een webcam gehangen. Het kastje op 2,5 meter hoogte gehangen. Daar waar denk ik geen poezen kunnen komen, maar ik wel makelijk bij kan. En op de noord-oost kant, want ze mogen het niet te warm krijgen. Installatie van de oude webcam was natuurlijk niet simpel. Heb de cam op lage resolutie gezet. 320 * 240 zodat ik kleine filmpjes kan maken en ze later kan afspelen. Bewegingsdetectie zou nog beter zijn. Wat de camera wel kon is een filter voor weinig licht. Het nestje hing nog geen 10 minuten zag ik het licht al bewegen en de eeste meesjes kwammen het nestje van buitenaf inspecteren, maar nog niet naar binnen. opgehangen: 10 maart ophang hoogte: 2,3 meter gat : 30 mm broed van: aantal eieren:8-9 tijdlijn maart: zoeken naar een nestje april: bouwen van een nestje ongeveer 12 dagen mei: leggen van de eitjes tussen het eerste en het laatste ei zitten ong 9 dagen voor ieder ei een dag daar na broeden ong 14 dagen daarna voeren na ongeveer 21 dagen vliegen de mezen uit. begin juni http://www.ess.sohosted.com/mezen/Camera2004/Overzicht2004.html

donderdag 19 februari 2009

Apple + backtrack

Installatie download en Install vmware fusion download backtrack. de backtrack image is in rar format . Open met Start VmWare

dinsdag 17 februari 2009

jpg plaatje maken

import com.sun.image.codec.jpeg.*; void SaveJpg(String fname){ ByteArrayOutputStream out = new ByteArrayOutputStream(); BufferedImage img = new BufferedImage(width, height, 2); img = (BufferedImage)createImage(width, height); loadPixels(); for(int i = 0; i < width; i++) { for(int j = 0; j < height; j++) { int id = j*width+i; img.setRGB(i,j, pixels[id]); } } try{ JPEGImageEncoder encoder = JPEGCodec.createJPEGEncoder(out); encoder.encode(img); } catch(FileNotFoundException e){ System.out.println(e); } catch(IOException ioe){ System.out.println(ioe); } byte [] a = out.toByteArray(); saveBytes(fname,a); } void keyPressed(){ String naam = "bol_A="+a+"_B="+b+".jpg"; SaveJpg(naam); print ("foto gemaakt"+naam); }

vrijdag 13 februari 2009

wifi hack

informit.com/articles/ kismet /usr/local/etc/kismet.conf suiduser=10aatje (kijk met users) source=darwin,en1,airport_extreme (voor apple) netwerk kiezen PSK BSSID macaddres CHANNEL 11 airmon-ng-stop ath0 airmon-ng-start wifi0 11 airodump-ng -c 11 --bssid -w psk ath0 aireplay-ng -0 5 -a -c ath0 aircrack-ng -w word.list -b backtrack

google gadgets

Goede tekst bij www.seoish.com om te beginnen.
Zet xml bestand op een website vb googlepages
zet icoon  png er bij formaat 120 60
Meld je gadget aan op